Какво индикират проблемите с пръстите на краката

Image

Физическо блокиране:
Пръстите са продължение на крака. Най-често срещаните проблеми в пръстите на краката са: деформация, счупване, спазъм, мазол, рана и враснал нокът.

Емоционално блокиране:
Тъй като ходилата представляват нашия начин да напредваме в живота, пръстите на ходилото представляват нашето възприемане за детайлите в това напредване. По-голямата част от проблемите в пръстите на краката ни пречат да вървим свободно и удобно и следователно показват на човека, страдащ от тези проблеми, че си създава ненужни страхове по отношение на своя начин да напредва или да възприема бъдещето си. Тревожи се главно за подробности, които му пречат да види дадената ситуация в цялост. Вторачил се е в дървото и не вижда гората. В крайна сметка губи връзка с желанията си и все повече се забавя в своите пориви.
Обикновено най-често засегнат е големият пръст – врасналият нокът е пример за това. Тъй като този пръст задава посоката на другите, проблем в него изразява вина или съжаление за поетата посока или пък вина по отношение на посоката, по която човекът иска да премине. Тази вина рано или късно ще се отрази на бъдещето му.

Умствено блокиране:
Твоят проблем с пръстите на краката ти изпраща посланието да възстановиш контакта си с това, което действително искаш за своето бъдеще, и да не позволяваш прекалено много подробности да те спират. Приеми мисълта, че е съвсем човешко да се боиш от неизвестното и че единствено чрез действието можеш да провериш какво е добро за теб и какво не е. Като позволяваш на подробностите да те задържат, ти продължаваш да подхранваш страховете си и по този начин блокираш това, което искаш. Освен това знай, че каквото и да е решението ти спрямо бъдещето, това, че изпитваш съжаление, може единствено да развие още повече страховете ти. Няма грешки, има само опити, които ще ти послужат в бъдеще.

Лиз Бурбо, “Твоето тяло казва: Обичай се!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s