Google ще правят роботи с помощта на Foxconn

9D75_52FBDB1E

 

“Че Google са сериозно заинтересовани от роботиката не е тайна за никого. Неслучайно компанията придоби цели осем фирми занимаващи се с разработване на роботи само миналата година. Сред най-важните им сделки бе тази по купуването на Boston Dynamics – компания работила за DARPA и Пентагона.

Според последните сведения, Google имат намерение да разработят “операционна система за роботи”, която да бъде предложена на производители на хардуер като Foxconn. Източниците твърдят, че ръководството на Foxconn преговаря с Анди Рубин – шефа на отдела за роботи в Google – още от миналата година и изглежда е останало впечатлено от “технологиите за автоматизация” демонстрирани от него.

Foxconn, които са най-известни с производството на iPhone, iPad и други потребителски продукти, от доста време насам се кани да въведе по-обширна автоматизация във фабриките си заради покачващата се цена на труда и нарастващите по размер и мащаб работнически стачки в Китай.

По всяка вероятност, поне засега, придобитите от Google технологии за роботика не могат да се използват за производството на продукти за лично ползване. Те по-скоро ще създават роботи за производството на електроника, както и за търговията.

За съжаление, нито една от компаниите не пожела да коментира тези слухове. Като се има предвид желанието на Foxconn да автоматизират производствения си процес – нещо, което сами са казвали в миналото – нищо чудно, че Google са избрали именно тях за партньор в изследванията си в тази нова за тях сфера.”

 
източник: http://www.kaldata.com/
статия: http://goo.gl/PvbUBZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s