Чехия със собствена виртуална валута

F489_53CFC018

 

“В Чехия бе анонсирана Czech Crown Coin (CZC) – цифрова валута, която ще бъде алтернатива на световно известната виртуална криптовалута Bitcoin. Националната виртуална валута на Чехия ще послужи за поддръжка на местните Интернет-предприемачи.

Според ръководителя на проекта Ладислав Фейт (Ladislav Faith), цифровата валута на Чехия ще бъде алтернатива на сегашните разплащания, както и на различните международни виртуални валути.

100 милиона виртуални CZC, съставящи половината от общото количество чешки виртуални пари, са поместени в специална регистрационна компютърна система и са продадени на международните борси за търговия с цифрови пари. Останалите цифрови монети ще се използват като оборотни средства в пределите на страната.

Подобни методи използват и други европейски страни. Така например, за оздравяване икономиката на Исландия, правителството на тази държава подари на всеки жител на тази страна по 30 монети Auroracoin, които са местната виртуална валута. Според днешния курс на деня, те са равни на около $350.

Друг интересен пример е индианското племе Оглала Лакота, от американския щата Южна Дакота, което пусна в оборот собствена виртуална валута. MazaCoin ще се използва от индианците за да се избегне федералното данъчно облагане и за да подобряване на материалното състояние.”

източник: http://www.kaldata.com/
статия: http://goo.gl/Rvj8Lt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s