Спрей от наночастици предпазва смартфони от вода и прах

B74B_53CF5B42

 

“Спреят Impervious е в състояние да предпази смартфона от намокряне само чрез едно напръскване. Иновативният спрей използва наночастици, които образуват защитен слой върху устройството, осигуряващ защита от прах и влага, съответстваща на стандарта IPX7. Вече няма да се страхуваме да залеем скъпото устройство с кафе или да изпуснем смартфона във ваната.

Производителят гарантира, че спреят напълно защитава мобилните устройства от вредното въздействие на влага, вода, сняг, луга, прах и кал. Не се препоръчва потапянето на смартфона на голяма дълбочина.

Разработчиците твърдят, че техният защитен спрей от наночастици засега няма аналог в света. Той е напълно прозрачен и осигурява допълнителна защита на екрана от одраскване и гарантира ефикасна защита от проникване на вода в продължение на 3 години.

Наноспреят Impervious събра инвестиции чрез сайта за потребителско финансиране Kickstarter. Вместо необходимите $7,500 за започване на масово производство, създателите на този защитен спрей събраха цели 55,000 щатски долара. Спреят може да бъде поръчан на сайта на производителя, като един флакон струва $29,95 и е достатъчен за обработката на един смартфон или таблет. Рекламата показва мобилните устройства на Apple, но спреят може да бъде използван с всякакви смартфони.”

видео:

източник: http://www.kaldata.com/
статия: http://goo.gl/zx5AAD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s