С инсталиран Facebook Messenger, звукът от микрофона се записва, дори и да не разговаряте по телефона и още…

facebook-eye-stalking _Chris Jackson Getty Imagesснимка: Chris Jackson/Getty Images

“Изглежда, че Facebook ще накара Агенцията за Национална Сигурност да ревнува при събирането на лична информация и следене на потребителите.

 

Оказа се, че при инсталирането на Facebook Messenger, се предлагат условия за ползване на това приложение, в които се иска съгласието на потребителя да се записва аудио чрез микрофона на неговото мобилно устройство, по всяко време, без негово предварително съгласие.

Споразумението е така оформено, че потребителите интуитивно приемат условията, без дори да ги четат и това позволява на най-голямата социална мрежа в света да подслушва и записва всички звуци, получени чрез вградените микрофони в различните мобилни устройства… “по всяко време без ваше съгласие”.

Общите условия разрешават на Facebook да заснема фотографии и видео чрез камерата на смартфона, отново без вашето предварително съгласие. Нали вече сте приели условията…

Има и още! Facebook може да чете регистъра с приетите и неприетите повиквания и да прочита данните за контактите, записани във вашия телефон и дори да изчислява периода и честотата на вашите обаждания към различните физически и юридически лица.

Много голяма част от потребителите ще се съгласят с тези условия, дори без да ги четат, а това означава, че са напълно съгласни Facebook да ги подслушва 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Това безсрочно подслушване наистина ще накара АНС да ревнува.”

1.jpg

 

източник: http://www.kaldata.com/
статия: http://goo.gl/oYGuex
още по темата: Is Facebook’s Messenger app as scary as it sounds? >
http://globalnews.ca/news/1497260/is-facebooks-messenger-app-as-scary-as-it-sounds/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s