Нова лаборатория за борба със стареенето с участие на подразделение на Google

E2A4_54080C0D

 

“Компанията Calico, която се занимава с научни изследвания за човешкия живот и е финансирана от Google, обяви че ще отвори лаборатория за борба със старостта и свързаните с нея заболявания.

Проектът ще бъде в партньорство с биофармацевтичната фирма AbbVie и е на стойност 1.5 милиарда долара.

Центърът ще бъде базиран в Сан Франциско и ще се занимава с проблеми като невродегенерация и рак. Всяка от двете компании първоначално ще даде по 250 милиона долара и може да вложи още 500 милиона, когато проектът достигне определен етап. Приходите и разходите ще се делят на две.

В лабораторията ще се създават лекарства и експериментални терапии, а ролята на Calico ще бъде да надзирава ранния развоен процес и да осигурява одобрението на медикаментите от американската Администрация за храните и лекарствата.

Calico, което е съкращение от California Life Company, стартира миналата година и се счита за един от най-амбициозните проекти на Google като компания, която се опитва да бута напред границите на технологичните възможности. Според сайта й, нейната основна мисия е “да помогне на хората да останат здрави колкото се може по-дълго”.”

източник: https://www.kaldata.com
статия: http://goo.gl/CQdAnG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s