Макдоналдс е осъден за предлагане на месо, което всъщност е негодно за консумация!

jamie-burger

 

“Известният готвач Джейми Оливър осъди гиганта в сферата на бързото хранене – Макдоналдс. Оливър успя да докаже, че към каймата, от която се приготвят кюфтета във веригата, се прибавя амониев хидроокис (Е527). Процесът е наречен „розов слузест процес“.

Подобно месо е обявено като негодно за консумация.

В нагледна демонстрация Джейми показва как се приготвя месото за пилешки бургер: от кожата, мазнината и вътрешните органи на пилето. Това е показано и на група деца, които заявяват, че вече са „отвратени“ от популярния бургер.

Преди време Оливър проведе кампания за здравословното хранене в училище. След като доказа, че децата могат да се хранят здравословно и в училищните бюфети, британското правителство отпусна на проекта 280 милиона паунда.

Знаменитият готвач е собственик на ресторант Fifteen, в който деца в затруднено финансово положение с криминални досиета или дислексия са безплатно обучавани и имат възможност да развиват кулинарните си умения.

Заради многобройните му каузи, зрителите на ВВС обявиха Джейми Оливър за “Най-вдъхновяващата политическа фигура на 2005”.

Относно съдебното решение – Макдоналдс обявиха, че ще променят рецептите си, но отричат това да е свързано с кампанията на Оливър.

Наскоро македонският вестник “Дневник” съобщи за затварянето на всички ресторанти от фаст-фууд-веригата в Македония. Според компанията това е в следствие на отнет лиценз.

В официалния сайт на компанията се потвърждава, че предлаганата от тях храна е проверена от Комисията за контрол на храните и лекарствата, както й че решението им да се спре третирането на месо с амониев хидроокис датира от август 2011 година.”

източник: http://gotvach.bg/
статия: http://goo.gl/F7IYin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s