Тества се компютърна система за прогнозиране на престъпления

50B8_54578D88

 

“Компютърната система Precrime за предсказване на престъпления успешно премина първата серия тестове с продължителност 20 седмици на територията на английската столица.
Мащабната компютърна система Precrime е разработена от компанията Accenture, която отбеляза, че системата акцентира вниманието предимно върху престъпленията, които се извършват от организирани престъпни групи. Технологията за предсказване на престъпления е базирана на статистическите данни, събирани от полицията. Цялата входяща информация се анализира от компютърната система Precrime в режим на реално време.

В аналитичната база на Precrime са включени всичките 32 района на Лондон. На базата на сложни математически закономерности, управляващият компютър на системата дава предположения за престъпления, които още не са се случили, но е напълно възможно да възникнат.

Precrime има доста добри шансове съвсем скоро да стане задължителен елемент на полицейската система, понеже нейните прогнози позволяват по-ефективното използване на личния състав.

Засега не се коментира процентът престъпления, предсказани от компютъра.

Подобни технологии започнаха да се използват и при осигуряване на информационната безопасност на различни уеб-ресурси, предсказващи хакерски нападения.”

източник: www.kaldata.com
статия: http://goo.gl/oq1ozm

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s