Някои феномени, за които науката все още няма обяснение

mehanizam-ot-antikitera

“Всеки ден, докато ние сме на работа, храним се или спим, някъде по света стотици изследователи и учени работят усилено по своите открития. Сред най-големите научни прозрения за изминалата година например е локализирането на най-големия вулкан на Земята. Той бе открит в началото на септември 2013 г. от група геофизици от университета Texas A & M University. Съществуват обаче и открития, за които днешната наука така и не може да даде логично обяснение.

Жуженето в Таос

Някои от жителите и посетителите на малкото американско градче Таос, Ню Мексико, от години не могат да намерят обяснение за мистериозното нискочестотно жужене, което чуват постоянно. Странното е, че само около 2 % от жителите на Таос твърдят, че имат подобен проблем.

Mеханизмът от Антикитера

Mеханизмът от Антикитера е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система.

Останките от него са намерени сред предмети, свидетелстващи за корабокрушение, случило се около 70 г. преди новата ера, в близост до остров Антикитера. С въртенето на ръчка се задвижва система от метални зъбчати колела, които задават положенията на различни указатели върху предната страна на устройството.

Ефектът Плацебо

Плацебото е прах или течност, която изглежда като лекарство, но в действителност не съдържа никакви активни съставки и следователно не може да въздейства на хората по химичен начин.

Човек, приемащ плацебо, често изпитва същите ефекти като хората, които пият истинското лекарство. Този удивителен феномен, известен като ефекта плацебо, не е ограничен само до лекарствените препарати и все още за него няма логично научно обяснение.

Огнените топки Нага

Феноменът огнените топки Нага се наблюдава в 250-километров отрязък на река Меконг в Тайланд. От реката започват да се издигат червеникави топки, които стигат до определена височина във въздуха и после изчезват.

Явлението се наблюдава всяка година в края на октомври, след така наречените будистки дъждове. Името му идва от легендарната змия Нага, за която местните вярват, че плюе огнени кълба. Мистерията остава неразгадана и до днес.”

източник:
http://www.manager.bg/lyubopitno/fenomeni-za-koito-naukata-nyama-obyasnenie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s