ПерфектнотО

woman eating cupcake while standing near pink background inside room
Photo by Moose Photos on Pexels.com
Забелязваме ли?
“Ако преди е било достатъчно да изглеждаш добре, с възхода на социалните мрежи трябва да поддържаш цял стил на живот, за да печелиш последователи. Трябва да изглежда, че водиш здравословен начин на живот, но не отказваш и някой сочен гурме бургер, от който не напълняваш, ама нииииикак. Апартаментът ти е със скандинавски дизайн, винаги подреден до стерилност, кафето ти е френска преса (каквото и да значи това 😉 ) , екипът ти за спортуване е скъпа марка и за всичко това, ама разбира се, че имаш време. Сред целия този стрес хранителните разстройства процъфтяват и стават все по-разнородни. Орторексия се нарича най-модерният вид, при който здравословното хранене се превръща в мания, страдащият от хиперфагия съзнателно или не толкова се опитва да запълни емоционалните липси с храна и това са само малка част от проявленията им.
На пръв поглед те звучат екзотично, но щом се огледате или си поговорите с хората около вас, може да установите, че познавате и такива, които са имали подобен проблем….”

Из статията, написана от Виолета Керемедчиева – Защо проектът “Живот на килограм” на екипа на “Психодраматична работилница” е важен?
Списание “Знание”, брой 85, януари 2017
http://www.knowledge.bg/

#ЖивотНаКилограм
http://zhivotnakilogram.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s