Лешников крем

Recepti_leshnikov_krem

“Необходими продукти за 1 порция:
1 шепа сурови лешници
1 средно голям банан
1 с.л. сироп от агаве
1 с.л. брашно от рожков
1 ч.л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Накисваме лешниците в купичка с вода от предната вечер. На сутринта изсипваме водата от купичката, измиваме лешниците добре и ги смиламе в блендера. Добавяме към тях обеления банан, сиропа от агаве и брашното от рожков и смиламе за около минута. Изсипваме в купичка и поръсваме с кокосови стърготини. Готови сме!

Ако сиропът от агаве ви притеснява като съставка, поради това че не го познавате или е трудно да го намерите, можете да го замените с 2-3 пресни фурми, които обаче не трябва да са сушени, а да са от онези картонени кутии. Преди да ги сложите в кремчето, ги измийте добре, обелете ципата и махнете костилките.

Брашното от рожков може да се замени с какао, но не препоръчвам особено такъв вариант, тъй като какаото превъзбужда нервната система прекалено. Ако все пак предпочетете варианта с какао вместо с брашно от рожков, то нека какаото е сурово – онези малки пакетченца какао, които ще намерите в повечето магазини, въобще не са сурови и не са полезни! А за удобство е най-добре да си вземете натрошено сурово какао или на зърна, чиито люспи обаче са обелени. Иначе ще прекарате доста време в махане на люспи, което от личен опит бих казала, че не е приятно.”

 

източник: http://zdravaistoria.com

http://zdravaistoria.com/%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s