Samsung официално се извиниха на служители заболели от левкемия по тяхна вина

15.jpg

 

Samsung публикуваха официално съобщение, с което се извиниха на свои служители заболели заради работата си в компанията, обещавайки да компенсират грешката си с финансови средства предназначени за болните и техните семейства.

“Няколко бивши служители на Samsung починаха от левкемия или в момента се опитват да се справят с трудно лечими болести след като работиха в производствените ни фабрики,” признава говорителят на южнокорейската компания. “Можехме да сме по-усърдни в това да отговорим на тъгата и трудностите на бившите си служители, както и на семействата на починалите.” Разбира се, компанията нито може да върне мъртвите към живота, нито да направи болните отново здрави, но обеща, че ще предостави всички нужни финансови средства на засегнатите и техните близки.

Неблагоприятните условия за работа във фабриките на Samsung съвсем наскоро привлякоха вниманието заради филм наречен “Another Promise” (“Поредно обещание”). Този корейски филм финансиран по метода на краудфъндинга разказва историята на работник във фабрика наречена “Йинсунг”, като сюжетът е базиран върху реалната история на бивш служител на Samsung, който умира от рядък вид левкемия.

Критика към Samsung наскоро бяха отправили и членовете на организация наречена Поддръжници за здраве и права на хората в индустрията за полупроводници (SHARPS), които твърдят, че поне 26 служителя на фабриките на Samsung “Он-Янг” и “Ги-хеунг” са развили рак на кръвта, като 10 от тях вече са починали.

Според SHARPS мерките за безопасност взети в тези фабрики, включително предпазните костюми на служителите, са създадени да защитават не работниците, а продуктите. Вследствие на това голям брой от работниците са изложени на влиянието на вредни химикали и лъчи.

Samsung обещаха, че ще сформират групи, които ще оценят мерките за безопасност във фабриките им и рязко ще ги повишат.


източник: http://www.kaldata.com/
статия: http://goo.gl/NyKJr9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s