Интересни снимки на животни и птици през зимата

19 магични снимки на животни, готови за зимата

Снимка: Ролезин Реймънд
“Птиците и зверовете, живеещи при по-студен климат, се адаптират по специален начин, за да преживеят суровото време, пише Bored Panda.

Животните на някои от снимките може и да изглеждат така, сякаш замръзват. Това обаче не е 100 процента сигурно – в някои случаи на самите фотографи вероятно им е много по-студено, отколкото на обектите, които снимат. Бозайници като лисици, животни от семейство котки и други подобни, които си имат козина, трябва да поддържат постоянна телесна температура. Именно поради тази причина те натрупват допълнителна телесна мазнина, а козината им нараства. Тези зимни „кожуси“ създават допълнителен пласт от изолиращ въздух между кожата и студения въздух наоколо. Понякога дори козината е бяла, за да им помогне да се слеят с околната среда и да се скрият от хищници. Всеки, който отглежда куче, което се адаптира към студа, като например хъскито, е наясно с факта, че ще трябва да се пребори с огромно количество косми в момента, в който животното започва да се отървава от зимния си кожух.

При птиците също израстват допълнителни пера. Те също могат да са бели, особено сред по-големите месоядни същества, като например совите. Някои птици обаче не се адаптират толкова добре към студа, както другите. Едно най-обикновено врабче може да изгори около 10 процента от теглото си, особено в една по-студена зимна нощ. Затова те биха оценили всяка трохичка, която им подхвърлите през този сезон. А защо не си направите хранилка и не я поставите на някое дърво в парка?”


Снимка: Феликс Смит


Снимка: Есме Прексус


Неизвестен източник


Alina S


Снимка: Микаел Сундберг


Снимка: Кейт Уилямс

Снимка: Едвин Катс


Снимка: Коди Ейшелбергер


Снимка: imgur.com


Снимка: Алексия Хрусчева


Снимка: Марчин Рижек


Снимки: Радим Урбан


Снимка: Масацуго Охаши


Снимка: Саймън Филипотс


Снимка: Марчин Кесек


Снимка: imgur.com

Снимка: Джулс Кокс

източник: http://www.obekti.bg/ 
статия: http://goo.gl/YfVhV1

 

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s